Je energetisch afschermen van moeilijke situaties of negatieve energieën.

Hoe kan je je afschermen van situaties die je negatieve gevoelens bezorgen of die je energetisch helemaal leegzuigen?

In eerste instantie natuurlijk: vermijd deze omstandigheden en mensen😊Dat is het meest eenvoudige om je er niet aan bloot te stellen. Natuurlijk zit het leven niet altijd zo simpel in elkaar. Het is, om heel veel verschillende redenen, niet altijd mogelijk om situaties of mensen zomaar te ontwijken. Gelukkig zijn er in zulke gevallen nog steeds manieren om je te beschermen tegen negatieve energieën.

-Een ervan is het bij je dragen van bepaalde edelstenen. Edelstenen of kristallen kunnen je helpen om bepaalde energieën te absorberen. Edelstenen hebben dragen heel wat helende eigenschappen in zich. Soms geven ze energie af zoals bijvoorbeeld kracht, moed, motivatie, enz… Maar edelstenen kunnen ook energie in zich opnemen en absorberen. In dit geval denken we dan vooral aan negatieve energie die op ons afkomt. Energie waarvan je het gevoel hebt dat je wordt aangevallen, je leeggezogen voelt of die je simpelweg zonder veel verklaring een negatief en slecht gevoel geeft. Het maakt niet uit op welke manier deze energie naar je toekomt: wanneer jij voelt dat je je hiervan moet afschermen, kan je dus bijvoorbeeld edelstenen bij je dragen. En meer bepaald kies je dan voor zwarte edelstenen. Het maakt echt niet uit welke precies het is, als het maar een zwarte is. Ook de grootte van het kristal doet er niet toe. Je kan er eentje rond je hals dragen als hanger of sieraad, of als een armband. Je kan evengoed een kleintje in je broekzak steken of zelfs in je kous (kies uiteraard in dit laatste geval voor een heel kleintje). Zwarte edelstenen absorberen negatieve energie, van welke aard dan ook, en beschermen je op die manier. Ze beschermen je op een psychische manier.

-Een andere manier om je af te schermen wanneer je je in een energetisch uitputtende omgeving bevindt kan het volgende zijn: Je visualiseert je dat je omgeven wordt door een bol van licht. Welke kleur je daarvoor kiest, hangt vooral af van je gevoel op dat moment. Je kan in feite niets fout doen. Wat vaak heel erg goed helpt is het volgende: Je visualiseert je dat je omgeven bent door een helder wit licht, waardoor geen enkele negatieve energie je kan raken. Rond dat witte, heldere licht, kan je een laag van zachtroze plaatsen. Roze staat voor de kleur van liefde. In dit geval zal de energie waar jij je niet goed bij voelt op een zachte manier teruggekaatst worden, zodat het geen effect heeft op jou. Je kan het eventueel nog aanvullen met een zachtgroene kleur; dit staat voor bescherming op gezondheidsvlak in al zijn vormen (fysiek, mentaal,..) De kleur paars ten slotte kan je bijstaan op een bescherming eerder op spiritueel vlak. Dit zijn een paar voorbeelden, maar volg vooral je gevoel van het moment wanneer je deze methode toepast.

-Wanneer je gevoelig bent voor de energieën van engelen, dan is Aartsengel Michaël de uitgesprokene om je in deze situaties te helpen. Aartsengel Michaël is een echte beschermer. Heel krachtig ook. Met zijn schild en zwaard van Licht en Liefde kan hij je helpen om je energetisch volledig los te maken van zware situaties of omgevingen die je een slecht gevoel geven. Ik heb er een heel artikel aan gewijd, je kan er veel meer over lezen via deze link; https://www.dagaz-healing.be/aartsengel-michael-en-het-verbreken-van-energetische-koorden/

-Heb je ervaring met reiki, dan kan je uiteraard jezelf ook reiki geven voor en nadat je in moeilijke situaties bent terechtgekomen. Een gewone reikibehandeling kan je hierbij zeker helpen. Op die manier wordt je energetisch veld weer opgeladen en schoongemaakt. Je kan ook gemakkelijker loslaten. Een gewone reikibehandeling kan je dus zeker helpen. Maar er zijn zeker nog meer specifieke behandelingen. Het is zeker een idee dat ik ook dat eens verder uitwerk….

-Ook andere energetische behandelingen of inwijdingen kunnen je helpen, ondersteunen en energetisch sterker maken. Denk maar aan Kundalini Reiki of ook een heel erg krachtige Violette vuur inwijding. Deze laatste is zeker ook heel erg effectief wanneer je kampt met diepgewortelde trauma’s of moeilijke ervaringen. Deze Violette Vuur is zo eenvoudig maar o zo krachtig. Voor beide inwijdingen kan je ook bij mij terecht. Je kan hier op de website meer informatie terugvinden over deze energetische therapieën. https://www.dagaz-healing.be/kundalini-reiki-inwijding/ en https://www.dagaz-healing.be/violette-vuur-inwijding/

-Zeker niet te vergeten: besteed heel veel tijd in de natuur. Onderschat de helende kracht niet van bijvoorbeeld een boswandeling. Zeker wanneer je dit bewust doet. De aarde neemt negatieve energie op tot in het middelpunt van de aarde. Daaruit wordt het getransformeerd. Wees dus niet bang dat jouw negatieve gevoelens de aarde op een negatieve manier beïnvloeden. Tegelijkertijd zorgt de natuur voor fysieke maar vooral ook mentale rust. Waardoor je gemakkelijker tot bij jezelf komt en je op die manier weer kan opladen en stress van je kan laten afglijden.

Uiteraard zijn er nog andere mogelijkheden om je energetisch af te schermen op een liefdevolle manier. Kies hetgeen voor jou het meest werkbaar is en waar jij je het beste bij voelt.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.