Terug naar homepage

Voedingsadvies

We menen dikwijls te weten of we er al dan niet een gezonde levensstijl op nahouden.  We denken dat we gezond eten en volgens de klassieke voedingsleer is dit ook zo.  Maar er zijn een aantal voedingsregels waar de klassieke voedingsleer weinig of zelfs geen rekening mee houdt.

Door een aantal veranderingen door te voeren, door bepaalde regels in acht te nemen kan dit onze  gezondheid al veel verbeteren.  Dit hoeven niet altijd drastische veranderingen te zijn.voedingsadvies

Er wordt onder andere rekening gehouden met het juiste voedsel voor de mens, rekening houdend met het spijsverteringsstelsel. Het spijsverteringsstelsel van de mens is niet hetzelfde als dat van bv. een jachtdier. Ook het zuur-base evenwicht is een belangrijk aspect, net als bepaalde voedingscombinaties.

Voedingsadvies kan toegepast worden om een gezondere levensstijl te bekomen in het algemeen, om eventuele ziekten, en klachten te voorkomen en om lichte ongemakken te gaan behandelen.

We hebben vaak een verkeerd beeld van wat gezond is en wat niet. Voedingsadvies is geen dieet, niet iets wat tijdelijk is, het is een levenswijze.  Eens je het onder de knie hebt is het gemakkelijk vol te houden.
"Een gezonde geest in een gezond lichaam."  Je zal merken dat als je gezonder gaat eten je je fitter zal gaan voelen en dat je ook mentaal sterker zal zijn.