Terug naar homepage

Ik ben Pascale Christiaens, ik ben geboren in de lente van 1980.  Ik woon samen met mijn echtgenoot en 2 dochters (°2007 en 2010).
Als kind was ik vaak ziek, ik had chronische luchtwegproblemen (chronische bronchitis). Dat was al begonnen toen ik nog een baby was.  En je weet wel hoe dat gaat; de dokters schreven continu antibiotica voor. Daardoor ontstonden dan weer bijverschijnselen,...   En de problemen t.h.v. mijn luchtwegen verbeterden niet echt.  Op een bepaald moment nam mijn moeder dan de beslissing om over te schakelen op homeopathie.  (Rond mijn 12de was ik eindelijk, grotendeels, verlost van mijn gezondheidsproblemen.)  We hebben sindsdien bijna alleen maar complementaire geneesmiddelen gebruikt.Pascale

Als kind stelde ik me ook al vragen over het leven.  Ik was toen al op zoek naar spirituele antwoorden (natuurlijk besefte ik dat niet met die bewoordingen).   Op mijn 16de kreeg ik het boek "Licht op de aura" van Barbara Ann Brennan in handen.  Dit was een zeer belangrijk punt in mijn leven!  Het was een openbaring.  Ik begon te lezen en voelde een herkenning.  Toen wist ik al dat ik er later meer mee wilde doen. Werken met energie, dat wilde ik doen!  Op welke manier dat zich zou uiten, dat wist ik niet en dat maakte ook niet veel uit. 

Ik heb toen ook de eerste keer de ervaring gehad dat je energie kon voelen. Mijn allereerste oefening was de energie van de ene hand naar de andere voelen stromen. Ik voelde toen  de energie stromen en vond dat gewoonweg geweldig!  Ik heb in die periode een aantal meditatie-oefeningen uit datzelfde boek gedaan. Dat waren ook mijn eerste ervaringen met mediteren.  Een hele nieuwe wereld ging open. En eigenlijk is daar ook de kiem gelegd voor het werken met reiki, weliswaar vele jaren later en ik besefte het toen nog niet, van reiki had ik toen nog niet gehoord.

Ik ging uiteraard verder naar school.  In het laatste jaar middelbaar moesten we een eindwerk maken. Er was keuze uit verschillende onderwerpen, één ervan was "alternatieve geneeskunde".  En raad eens!  Juist, ik heb dat onderwerp gekozen. Het onderwerp homeopathie heb ik uitgewerkt. Dat was denk ik de leukste opdracht in heel mijn schoolcarrière. Ik vond het helemaal niet erg om er veel tijd in te steken, integendeel het voelde niet als een opdracht, meer als een soort ontspanning.                   

De persoon zelf heeft het nooit geweten, maar tijdens een stage heeft iemand mij gevraagd of ik dat dan ook wilde gaan studeren. Wat een belangrijke vraag bleek dat achteraf te zijn! "Maar nee!", was mijn antwoord.  Maar ik begon er kort nadien toch over na te denken. Tja, waarom eigenlijk niet? Ik wist nog altijd niet wat ik zou willen doen na mijn middelbare studies.  Ik ben dan naar informatie beginnen zoeken.  Maar hier in België is dat niet zo evident.  Uiteindelijk ben ik terechtgekomen in de Europese Academie voor complementaire gezondheidszorg. 

Ik heb in Antwerpen mijn 4-jarige opleiding Gezondheidstherapeut afgemaakt.
Ik werk ondertussen sinds 2000 in een woonzorgcentrum. De laatste 9 jaar werk ik als zorgkundige op een verzorgingsafdeling waar bejaarden verblijven met -voornamelijk- ( zwaar) dementie. Ik werk er halftijds. Op die manier heb ik de kans om mijn praktijk uit te oefenen. !

Na mijn opleiding Gezondheidstherapeut had ik het gevoel dat er nog iets ontbrak. Ik heb er veel geleerd en heb zeker en vast geen spijt dat ik de opleiding gevolgd heb, maar er moest meer zijn om mensen te kunnen helpen...
Toen kwam reiki stilaan op mijn pad.

Mijn eerste ervaring met reiki was op een spirituele beurs. Daar heeft een vrouw mij een korte behandeling gegeven, vooral van het hoofd en schouders.  Ik vond dat een speciale ervaring, mooi, ik voelde de energie rond me hangen.  Dat was rond het jaar 2000. Nadien is het eigenlijk niet meer in me opgekomen.  Later heb ik me een boek over reiki aangeschaft. Af en toe las ik er wel eens in, maar verder deed ik er niets mee.   Alhoewel ik wel ergens voelde dat het me erg aansprak, maar ik was er toen nog niet klaar voor en liet het maar voor wat het was. Tot in 2010. Ik nam het boek steeds vaker vast, en telkens kriebelde het meer en meer om mij te laten inwijden. Het voelde ook aan dat dit een belangrijke stap zou zijn naar verdere persoonlijke groei. En zo kwam dus die eerste inwijding in 2010...  In 2011 heb ik mijn tweede inwijding ontvangen en sinds begin 2017 mag ik mezelf reiki master noemen.

Reiki heeft me veel gebracht. Dankzij reiki voel ik mijn intuïtie nóg sterker aan. Daarom heb ik de cursus van Doreen Virtue en Radleigh Valentine gevolgd. "Toevallig" kwam ik deze cursus tegen op het internet en had ik heel sterk het gevoel dat ik deze cursus moest volgen. Ik vind het heel fijn en het geeft me veel voldoening dat ik mensen door middel van de engelenkaarten en de tarot de weg kan wijzen in hun leven. De kaarten brengen inzichten in moeilijke situaties, waardoor je een beter beeld krijgt waar bepaalde gevoelens vandaan komen. Ik heb al zo veel warme reacties gekregen over de readings, dat dit me aanzet om er zeker mee te blijven doorgaan.

Terug naar homepage