Terug naar Reiki

De geschiedenis van Reiki

Mikao Usui was een spiritueel leider en boeddhistisch monnik. Hij werd geboren in de 19de eeuw in Japan. Usui wordt beschouwd als de herontdekker van reiki. Usui

Op een bepaald moment voelde Usui aan dat hij tijd nodig had voor zichzelf. Hij trok zich terug op de berg Kurama. Daar verbleef hij gedurende 21 dagen om te mediteren. Het is op die berg dat Usui op de 21ste dag een visioen kreeg: hij herontdekte hoe de energie van reiki gebruikt en doorgegeven kon worden. Usui wijdde zich als het ware zelf in. Nadien daalde hij terug af van de berg. Hij gaf zijn kennis door aan anderen en wijdde ook een aantal van hen in als reiki-master.                                                                                                                             

Eén van hen was Chuijiro Hayashi. Hayashi leidde nog vele reiki-masters op. Waaronder Takata.  Zij werd  geboren op Hawaii en was de eerste niet-Japanner en vrouw die reikimaster werd. Het is zij die reiki naar het Westen gebracht heeft. Zij werd ook de eerste grootmeester. Ze overlijdt in 1980. Op dat moment heeft zij vele mensen ingewijd in reiki, en 22 reiki-masters opgeleid.

De kleindochter van Takata; Phyllis Lei Furumoto heeft in de jaren 80 reiki naar de VS en Europa gebracht. Ze is momenteel nog steeds actief bezig om de methode van reiki te verspreiden.
Alhoewel Usui het Boeddhisme beoefende, is reiki niet verbonden met welke religie dan ook.

Het Usuï Reiki systeem bestaat uit drie graden. Het is niet nodig om deze 3 graden volledig te doorlopen.  Tijdens elke graad ontvang je inwijdingen. Deze inwijdingen heropenen je kanaal, waardoor de reiki-energie weer op gang komt en je zowel jezelf als anderen kan gaan behandelen.

De eerste graad.

Tijdens de eerste graad leer je om jezelf en anderen te behandelen.  Je krijgt je inwijdingen van een reiki-master. Na het volgen van deze cursus kan je jezelf en anderen behandelen. Veel mensen hebben genoeg aan reiki 1.  Dit is dan ook een op zich staand deel.

De tweede graad.

Als je er behoefte aan hebt om de reiki-beleving te verdiepen,  dan is reiki 2 zeker iets voor jou.  In dit deel wordt de intensiteit van de energie verhoogd. Je leert ook werken met de symbolen.  Deze symbolen maken het mogelijk om ruimte en tijd te overbruggen. Hierdoor kan je onder andere reiki op afstand sturen.  Maar je kan ook reiki sturen naar het verleden en de toekomst.

De derde graad.

Dit is de master-graad. Je kiest er bewust voor om het pad van reiki te volgen en toe te passen in je dagelijks leven. De intensiteit van de energie wordt weerom verhoogd. Je bewandelt dit pad om in eerste instantie master te worden over jezelf, maar ook om de kennis van reiki door te geven, door anderen in te wijden en te begeleiden tijdens hun reiki-pad.

Terug naar Reiki