Terug naar Reiki

Afstandsbehandeling.

Naast een reiki-behandeling in de praktijk kan je ook kiezen voor een afstandsbehandeling. Energie is niet gebonden aan ruimte en tijd. Daarom kan reiki ook op afstand gestuurd worden. Een afstandsbehandeling werkt even krachtig als een gewone behandeling in de praktijk. Waarom zou je kiezen voor een afstandsbehandeling? Als het fysiek niet mogelijk is om langs te komen in de praktijk (wegens een fysieke beperking of een te grote afstand). Meer en meer mensen zijn hoogsensitief en vinden het fijner om een behandeling te krijgen op afstand in hun eigen vertrouwde omgeving, zodat ze niet geconfronteerd worden met externe prikkels. Een gewone behandeling kan ook afgewisseld worden met een afstandsbehandeling als extra ondersteuning tussendoor. Kortom, de redenen om te kiezen voor een afstandsbehandeling kunnen zeer uiteenlopend zijn.                                                                                                                                 

Aangezien er bij een afstandsbehandeling geen direct contact is met mij, kunnen eventuele ervaringen of sensaties niet onmiddellijk besproken worden. Je kan me wel steeds mailen met jouw ervaringen of vragen stellen. Om deze reden adviseer ik, als het enigszins mogelijk is, om een eerste reiki-behandeling toch in de praktijk te ontvangen.                                                                                                      

Hoe gaat een afstandsbehandeling praktisch in zijn werk? Op een afgesproken moment ontvang je de behandeling. Zorg ervoor dat je dat moment vrij houdt en op een rustgevende manier  inkleedt (je kan bv. een rustig muziekje opzetten, een kaarsje branden of etherische oliën of wierrook branden als je dat fijn vindt). Zorg er in ieder geval voor dat je een moment voor jezelf hebt waarbij je niet gestoord kan worden. Ga zitten of liggen in een comfortabele houding. Een afstandsbehandeling duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Bij voorkeur blijf je een kwartiertje langer rustig zitten of liggen. Hou het nadien ook nog even rustig.

Terug naar Reiki